Szakmát a kézbe: Békéscsabai támogatással képzéseken vehetnek részt pincérek, szakácsok és cukrászok | Székelyhon A Békéscsabai program célja, hogy fiatalokat és felnőtteket egyaránt felkészítsen a vendéglátóipar kihívásaira. Az érdeklődők lehetőséget ka


A Békéscsabai Szakképzési Centrummal közösen új felnőttképzési program veszi kezdetét szeptembertől a kézdivásárhelyi Kanta Szakképző Központban, kifejezetten a turizmus-vendéglátás területén.

A keddi szakmai egyeztetésen kiemelkedő személyiségek gyűltek össze: Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója, dr. Becsei László, a Békés Vármegyei Központi Kórház vezetője, valamint Prohászka Béla, olimpiai és világbajnok mesterszakács. A rendezvényen jelen volt Kiss Imre, Kovászna megye főtanfelügyelője, valamint Bejan András, a Nagy Mózes Főgimnázium igazgatója is. A résztvevők közösen vázolták fel a szakképzésben rejlő lehetőségeket, hangsúlyozva a szakmai fejlődés fontosságát és a jövő generációjának támogatását.

Szakács István, a kézdivásárhelyi Kanta Szakképző Központ irányítója kifejtette, hogy a Békéscsabai Szakképzési Centrummal közösen elindított felnőttképzési projekt jelenleg a turizmus és vendéglátás területére összpontosít. A programban olyan szakmák képviseltetik magukat, mint a szakács, cukrász, pincér/vendégtéri szakember, turisztikai technikus és a szállodai gondnokságot ellátó housekeeping szakemberek. A jövőbeni tervek között azonban más ágazatok bevonása is szerepel.

Related posts