Karfiolsteak ízletes répasalátával és tahinivel Fedezd fel a karfiolsteak különleges világát, amelyet friss, ropogós répasalátával és krémes tahinivel tálalunk! A karfiol vastag szeleteit grillezve vagy sütve készítjük el, hogy kiemeljük diós ízét és gaz

A karfiolt körülbelül 2,5-3 cm vastagságú szeletekre vágjuk, ügyelve arra, hogy a szeletek ne törjenek el, és megőrizzék szépségüket.
A levágott karfiolszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd a többi hozzávalót kikeverjük egy tálban, és alaposan lekenjük vele a karfiolszeleteket. 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
Amíg a karfiol sül, készítsük el a salátát: először a spenótot pároljuk meg egy kis olajon, egy serpenyőben, mindössze néhány perc alatt.
A répát, a retket és a meghámozott zöldalmát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd egy tágas keverőtálba helyezzük őket a friss spenóttal együtt. Ezután hozzáadjuk a finomra reszelt gyömbért, ami különleges ízt kölcsönöz a salátának. Ízesítjük sóval és borssal, majd alaposan összekeverjük, hogy minden hozzávaló egyenletesen eloszoljon.
Az öntet elkészítéséhez először is egy turmixgépbe helyezzük az összes hozzávalót. A mentát úgy készítjük elő, hogy óvatosan letépjük a leveleit, ügyelve arra, hogy a szárral ne foglalkozzunk, mert az nem kívánatos az ízélmény szempontjából. A lime-ból pedig ne felejtsük el hozzáadni a friss, reszelt héjat, valamint a kifacsart levét is, hogy igazán üde és ízletes öntetet kapjunk.
A kész sült karfiolokat a répasalátával tálaljuk, majd nyakon öntjük a mentás-tahinis öntettel.