Kánikulai napokon is élvezheted a friss kukorica ízét: itt a tökéletes módszer, hogyan készítheted el a mikróban!


A nyári melegben senki sem akar órákig a forró tűzhely mellett állni, miközben főzi a kukoricát. Ez a mikrós technika azonban megoldja ezt a problémát, és a főtt kukorica pillanatok alatt elkészül. Mutatjuk.

A mikró lehet a megoldás a kánikulában, amikor nem akarjuk tovább fűteni a konyhát a plusz forróságot árasztó tűzhellyel. A főtt kukorica elkészítéséhez elegendő néhány perc, és két egyszerű módszer közül választhatunk. A munkahelyi mikró is tökéletesen megfelel ehhez a feladathoz, így akár az irodában is elkészíthetjük ezt a finom nyári snacket. Azt is mondjuk hol találhatunk tökéletes kukoricát.

Főtt kukorica: a nyár igazi ínycsiklandója!

Az első lépés, hogy beszerezzük a friss kukoricát. A tatabányai piacon Faluvégi János és Széles Gábor standjánál már most is kapható, ráadásul mindössze 750 forintért darabja. Ez is jól mutatja, hogy a főtt kukorica szezonja már teljes lendülettel zajlik!

Ahogy a Mindmegette is említi, az első és legegyszerűbb módszer a bontatlan csuhéjú kukorica használata. Válassz ki egy-két csövet, és helyezd őket egy tányérra a mikróban. Állítsd be a maximális teljesítményt, ideális esetben 850 wattra, és hagyd őket 3 percig párolódni a saját gőzükben. Fontos, hogy kesztyűt viselj, amikor kiveszed a mikróból, mert a kukorica nagyon forró lesz. Miután kivetted, tedd rácsra, és hagyd kihűlni, mielőtt kibontanád a csuhéból.

A második módszerhez szükséged lesz a megtisztított, esetleg felvágott kukoricára, amelyet egy fedeles üvegtálba, vagyis jénai edénybe kell helyezned néhány levél társaságában. Önts alá egy kis vizet, majd helyezd be a mikróba, és lefedve főzd 7-10 percig. Ez a nyári csemege bár nem éri el a vízben főzött változat ízét, viszont nagy előnye, hogy a hőségben nem kell a tűzhelyet bekapcsolnod. Ez a mikrózásos megoldás inkább kisebb mennyiséghez ideális, de remek választás, ha hirtelen megkívánod ezt a finom falatot.

Related posts