Húsvéti báránysült: Az ünnepi asztal dísze A húsvét elérkeztével nemcsak a tojásfestés és a csokoládé nyuszik válnak középponttá, hanem a hagyományos báránysült is megjelenik az ünnepi menüben. Ez a különleges étel nemcsak az ízével varázsol el, hanem a

A húsvéti báránysült igazán különleges fogás, amely méltó dísze lehet az ünnepi asztalnak. Most megosztjuk veletek, hogyan készíthetitek el ezt a finomságot!
A báránysülthöz először a csülköket megkenjük gazdagon olajjal, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ezután friss, apróra vágott rozmaring- és kakukkfűlevelekkel szórjuk meg, valamint a citrom reszelt héját is hozzáadjuk. Az ízeket alaposan belemasszírozzuk a húsba, hogy minden falatban érezhető legyen a fűszerek aromája.
Vékonyan felszeleteljük a fokhagymát, felkarikázzuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret 1 cm-es darabokra, a hagymát felcikkezzük és egy kisebb sütőedénybe tesszük őket. Ráfektetjük a csülköket, aláöntjük a vizet, és lefóliázva betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 2 órára, míg teljesen meg nem puhul.
Ha hústűvel átlyukasztjuk, és a hús valóban omlós, akkor eltávolítjuk róla a fóliát.
Egy kisebb edényben összekeverjük a mézet az almaecettel, és bekenjük vele a csülköket, majd visszatesszük a sütőbe további 20 percre, míg szép kérgesre sül a hús és rákaramellizálódik a mézes bevonat.
Sült báránylábszár fenséges sütőtökös burgonyapürével tálalva.