Gyújts meg egy babérlevelet, és búcsút inthetsz számos egészségügyi problémának – értesülj többet a Mindmegette.hu oldalon!

Sok hagyományos, magyaros ételt ízesítünk babérlevéllel, de az aromás fűszer előnyei ennél jóval messzebb mutatnak. Gyógyhatása miatt már több ezer éve használják a konyhán kívül is.
A babérlevél nem csupán egy fűszer, amely különleges ízt kölcsönöz ételeinknek, hanem számos egészségügyi jótékony hatással is bír. Felhasználásának számtalan módja létezik: alkalmazhatjuk egészben vagy őrölve az ételek ízesítésére, gyulladáscsökkentő borogatásként külsőleg, vagy akár illóolaj formájában is. Az egyik leghatékonyabb módszer az, ha meggyújtjuk a leveleket, és megengedjük, hogy a keletkező füst a légutainkon keresztül bejusson a testünkbe, így kifejtve jótékony hatásait. Nézzük meg, mik a babérlevél jótékony hatásai, és hogyan használhatod ezt a technikát a legbiztonságosabban!
A babérlevél-égetés egy ősi hagyomány, a fűszerről ugyanis régóta azt tartják, hogy enyhíti a szorongást és a stresszt, sőt segít a 2-es típusú diabétesz és a daganatos megbetegedések kezelésében is.