Kisiratoson különleges fametszési technikákat ismerhettek meg az érdeklődők. Az esemény során a résztvevők betekintést nyerhettek a fafaragás művészetébe, ahol a hagyományos és modern módszerek ötvözésével születtek lenyűgöző alkotások. Az oktatók szakmai


Az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesülete szombaton különleges eseményt rendezett Kisiratoson, ahol elsőként a helyi Dani Lajos gyümölcsösében tartották meg a gyümölcsfametszés-bemutatót. Dani nemcsak gyümölcstermesztéssel foglalkozik, hanem facsemeték értékesítésére is specializálódott, így ideális helyszínt biztosított a rendezvényhez. Az esemény során Huszár Antal, az anyaországbeli kertészmérnök, részletesen bemutatta a fametszés különböző technikáit, érintve az alma-, cseresznye-, szilva- és barackfákat, de más gyümölcsfajtákat is. Emellett a fa koronájának formálásáról is beszélt, amely kulcsfontosságú a kiváló minőségű gyümölcsök előállításához. A mintegy harminc fős közönség nem csupán a meghívásnak tett eleget, hanem valóban érdeklődött a fametszés tudománya iránt. Dani Lajos gyümölcsöse körülbelül 150, 6-8 éves fából áll, ahogy azt Nagy Zsolt falugazda, az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesületének alelnöke is kiemelte.

Related posts