Ez a különös fagylalt igazi nyári kedvenc lehet itthon!


A dubaji csoki után reneszánszát éli az angyalhaj-csokoládé, amelyből már fagylalt is készül itthon, de még csupán egyetlen fagylaltozóban lehet kapni.

A dubaji csokoládé-láz ugyan lecsengőben van, de ne ess pánikba, mert megérkezett a legújabb ínycsiklandó különlegesség, amelyre érdemes rákattanni: ez pedig az angyalhaj-csokoládé! Ez a rózsaszín árnyalatú édesség már évekkel ezelőtt elbűvölte a hazai közönséget, és most tavasszal újra hódító útra indult, hogy a csokoládéimádók szívét ismét meghódítsa.

Olyannyira népszerűvé vált, hogy a tehetséges magyar cukrász és fagylaltművész, Jakabfi Dávid, megalkotta az angyalhajfagyit, amely kizárólag az ő cukrászdájában élvezhető.

"Az angyalhaj-csokoládé alapja a savas, citrusos ízjegyekkel tarkított ruby csoki. Ez 6-7 évvel ezelőtt már sláger volt itthon is, most pedig újra divatba jött. A rózsaszín csokoládé a kicsiket és a nagyokat egyaránt leveszi a lábáról, ezért is gondoltam úgy, hogy érdemes lenne a nyár közeledtével fagyiként is kínálni" - nyilatkozta Jakabfi a Szeretünk Utazni oldalnak.

A fagyihoz a közkedvelt puncsot vette elő a cukrász, amelybe a rubycsoki-reszelék mellett pisztáciát és török vattacukrot csempészett (ezt a vattacukrot nevezik angyalhajnak).

Jakabfi Dávid nagykanizsai fagyizójában egy gombóc ínycsiklandó fagyit 550 forintért kaphatunk. Ha figyelembe vesszük, hogy a nagyobb városokban vagy a Balaton partján akár 600-800 forintot is kérhetnek egy gombócért, ez az ár igazán kedvezőnek mondható a különleges ízekért.

Related posts