Ez a megfizethető élelmiszer csodás módon képes a gyomorban megkötni a méreganyagokat, így érdemes gyakran helyet adni neki az étkezéseid során!


Ez az étel megfizethető áron készíthető el, és minden család étkezésének elengedhetetlen része kellene, hogy legyen.

A hüvelyesek közül is különösen kiemelkedik a lencse, amely ugyanolyan jól hat a gyomor-bélrendszerre, mint a bab vagy borsó, mégis sokan megfeledkeznek róla.

Ha lencsét eszel, az nemcsak tápláló, hanem segíti a szervezeted természetes méregtelenítési folyamatait is, így hozzájárul az emésztésed könnyebbé tételéhez.

Sőt, legyőzi az egészségtelen édesség utáni sóvárgást is, és megkönnyíti a fogyást. Mivel kiváló fehérjeforrás, így hosszan tartó jóllakottságot eredményez.

Az idősebb generáció számára különösen előnyös a lencse napi beiktatása az étrendbe, hiszen mindössze 100 gramm (ami körülbelül egy kis adag lencsefőzeléknek felel meg) fogyasztása jelentős jótékony hatással bír. A lencse gazdag D-vitaminban és cinkben, amelyek nélkülözhetetlenek a csontok egészségének megőrzéséhez és megerősítéséhez.

Ebédre:

Kóstold meg a lencsefőzeléket, amely nem csupán laktató, hanem tele van tápanyagokkal is! Fűszerekkel és friss zöldségekkel gazdagítva igazi kulináris élményt nyújt. Adj hozzá egy csipetnyi kreativitást, hogy még ízletesebb és különlegesebb legyen!

Vacsorára:

Egy ízletes lencsesaláta remek opciónak bizonyul a nap lezárására, tele friss zöldségekkel és egy csepp citromlével, ami igazán feldobja az ízeket.

Related posts