Két száz forintba kerül, és nem a gyömbér: ez a fűszer segíthet mérsékelni a rák kialakulásának kockázatát, emellett a magas koleszterinszinttel szemben is védelmet nyújthat.


Létezik egy különleges aromás ételízesítő, amelyet sokan elkerülnek erőteljes íze miatt, pedig valójában hihetetlen jótékony hatással bír a szervezetünkre. Emellett rendkívül sokoldalú, hiszen szinte bármilyen ételhez remekül passzol, így könnyedén becsempészhetjük a mindennapi fogásainkba.

Számtalan olyan fűszer van - sőt, a legtöbb ilyen -, amely hihetetlen jótékony hatásairól ismert, éppen ezért ezeket érdemes beépíteni a mindennapi étrendünkbe. A kurkuma például kurkumin tartalma révén erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású, így segíthet a rák, az ízületi gyulladások és az Alzheimer-kór megelőzésében. A fahéj szabályozza a vércukorszintet, javítja az inzulinérzékenységet, és szintén gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. A gyömbér nemcsak az emésztést támogatja és a hányingert enyhíti, hanem fájdalomcsillapítóként is hatékony. A fokhagyma antibakteriális és vírusellenes tulajdonságokkal bír, miközben csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet. Nos, nem csupán az előbb felsoroltak tehetnek valódi csodát testünkkel: van még egy olyan szuper olcsó ételízesítő, amit idehaza gyakran tesznek levesekbe, pörköltbe, káposztás ételekhez vagy éppen kolbászokhoz, de kiválóan illik grillezett húsokhoz, valamint halas és rizses ételekhez is, sokan azonban mégsem kedvelik markáns, földes íze miatt. Pedig érdemes minél gyakrabban fogyasztani, ugyanis nem csupán az emésztési zavarok esetén segíthet, de megakadályozhatja a rákos megbetegedések kialakulását is, valamint csökkentheti a koleszterinszintet. Galériánkból megtudhatod, pontosan melyik fűszerről van szó, és miért kellene olyan sűrűn fogyasztanunk, amilyen gyakran csak lehetséges!

Related posts